Közélet

Csörögi képviselőverés: a rendőrség vizsgálódik

A csörögi képviselő-testület az óvodaépítés körüli visszásságokban valószínűsíthető szerepe miatt fegyelmi eljárást kezdeményezett a polgármester ellen.

A váci rendőrség vizsgálódik a csörögi képviselői inzultus ügyében; még mindig rosszul van az a csörögi fideszes képviselőnő, akit állítása szerint egy szóváltást követően a Pest megyei település felfüggesztett polgármester asszonya vágott tarkón a községházán. A sértett elmondta: a polgármester nem nyilatkozik a verésről, melynek ügyében a váci rendőrkapitányság vizsgálódik.

A pénteki inzultusra azt követően került sor, hogy a csörögi képviselő-testület – keddi, rendkívüli ülésén – a 160 millió forint összköltségű óvodaépítés körüli visszásságokban valószínűsíthető szerepe miatt – fegyelmi eljárást kezdeményezett Hegedűsné Kripák Ildikó független polgármester ellen, s az eljárás lefolytatásának idejére felmentette őt a munkavégzés alól.

Az ügy vizsgálatára Jakab Helga vezetésével fegyelmi bizottság alakult. A képviselő elmondása szerint pénteken délelőtt észrevette, hogy a polgármester a községháza épületében tartózkodik, ezért utánament, hogy figyelmeztesse: felfüggesztett vezetőként semmi keresnivalója ott. Hegedűsné állítólag egy előzőleg összeszedett iratköteggel a hóna alatt elindult lefelé a lépcsőn, amikor a mellette haladó Jakab Helgát megütötte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik