Közélet

Eltűnt egy amerikai állampolgár Magyarországon

Az idős férfi rossz úton indult társai után, majd eltűnt az erdőben.

Nagy erőkkel keresnek egy Magyarországon tartózkodó amerikai állampolgárt, aki rokonlátogatáson van az országban, és szombaton kora este eltűnt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Regécnél, a Borsó-hegy lábánál. A 77 éves férfi a Borsó-hegy lábánál a légikatasztrófában lezuhant szlovák katonák emlékművét látogatta meg. Szombat este óta nagy erőkkel keresik.

Szombaton öt óra körül tűnt el az amerikai férfi, aki társaival előtte a Borsó-hegyi emlékművet látogatta meg, a hegyről lefelé jövet azonban a terepjárójuk elakadt. A társaság elindult segítséget hívni az elakadt járműhöz, ekkor különváltak.

Az idős férfi még bement a regéci panzióba, majd onnan, miután látta, hogy traktorral elindultak menteni az elakadt terepjárót, gyalog visszaindult a hegyre. A férfi azonban a falu végén három irányba ágazó úton nem balra, a traktor után, hanem a középső úton ment tovább. Ekkor látták utoljára. Az amerikai férfit az encsi rendőrkapitányság, a helyi lakosok és a miskolci Spider Speciális Mentőcsoport tagjai keresik a környékbeli erdőkben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik