Közélet

Volt barátja végzett a rendőrrel?

Számos forrás szerint szerelemféltés miatt lőtték le a fiatal rendőrt. Az egyik bulvárlap azonban két másik teóriát is felvázolt.

A Blikk informátorai szerint Gamauf János és Sz. Bálint gyakran mutatkozott együtt Balaton-parti szórakozóhelyeken, ismerték egymást. Mint ahogy azt is tudni vélték, hogy néhány hónapja a rendőr egy Almádiban élő férfival került közelebbi kapcsolatba, ám erről a Svájcban élő Sz. Bálint sokáig nem tudott. Hogy valóban így volt-e, nem tudni biztosan. A rendőrség nem kommentálta az értesüléseket.

A Napi Ász szerint azonban nem biztos, hogy az az elkövetője a gyilkosságnak, akit jelenleg valószínűsítenek. A bulvárlap két másik teóriát vázolt fel: az egyik szerint több elkövetőről van szó, egyikük vélhetően lelőtte a bepánikolt másikat, hogy ne legyen tanú a bűntényre. A valódi tettes pedig elhagyta a helyszínt.

A gyilkos szakavatott lövész volt. A lövések leadása közben végig „magánál volt”. Ezért furcsa, hogy egyszeriben mégis olyan labilissá válik, hogy öngyilkos lesz – jelentette ki Tarjányi Péter biztonsági szakértő a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában.

A másik verzió szerint valóban szerelemféltés állhat a tragédia mögött, ám nem két férfi – a rendőr és a gyilkos – kapcsolatáról van szó, hanem egy szerelmi háromszögről: a főtörzsőrmester annak a férfinak az élettársával jött össze, aki később végzett vele.

Utóbbit a bulvárlap arra alapozza, hogy Alsóörsön egy gyászoló rendőr azt mondta: sajnálom ezt a szerencsétlen Jánost, nem kellett volna ennek az állatnak a nőjével összefeküdnie.

A Blikk svájci forrásokból megtudta: Sz. Bálint BaselStadt kantonban élt az édesanyjával, elvált, és gyakran hazajött Magyarországra, Alsóörsre a nagymamájához. Végzetes tette után a nagymamája házától 300 méterre lelőtte magát. B. Ernőné Annuska néni a rendőröktől tudta meg, hogy mi történt. Svájcban élő lánya, miután értesült Bálint haláláról, azonnal elindult Magyarországra.

A Blikk kiderítette: Sz. Bálint egy lövészklub tagja volt Svájcban. Az eredményei javuló lőkészségről tesznek tanúbizonyságot. 2008-ban a 200–300. helyezés közötti eredményt lőtt, tavaly azonban már 8. is lett egy versenyen. Mindezt 300 méterről, a svájci hadseregben rendszeresített Stgw 90-es, 5,6 milliméter kaliberű rohamkarabéllyal.

Ajánlott linkek:

Volt barátja végzett a rendőrrel? (Blikk)
Szerelmi háromszög áll az alsóörsi tragédia hátterében? (Hirado.hu)
Tarjányi: szakavatott lövész volt az alsóörsi gyilkos (Hirado.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik