Közélet

Túllógott a lovaskocsi rakománya – meghalt a motor utasa

A jármű szállítmánya 2-3 méterrel túllógott a megengedettnél, és ki sem volt világítva. A motoros nem tudta elkerülni az ütközést.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság pénteki tájékoztatása szerint csütörtök este kilenc óra előtt nem sokkal balesetet jeleztek a 62-es számú főútról. A kivilágítatlan, 2-3 méterre túllógatott rakománnyal megpakolt lovaskocsi Seregélyes-Szőlőhegy felé tartott, ekkor karambolozott a kétkerekűvel. A 39 éves motoros valószínűleg későn vette észre a járművet, és – bár megpróbálta kikerülni a lovaskocsit – nem tudta elkerülni az ütközést: a túllógó rakomány a motoros és utasa fejét érte. A bukósisakot viselő szabadegyházai házaspár férfitagja elveszítette uralmát a motor felett, és árokba hajtott. A lovaskocsi hajtója pedig megállás és segítségnyújtás nélkül továbbállt. A házaspár 29 éves női tagja olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt, míg férjét életveszélyes állapotban szállították kórházba.

A rendőrök keresni kezdték a kocsi hajtóját, akit még az éjjel meg is találtak. Az 51 éves seregélyesi férfira otthonában bukkantak rá. A férfival szondát fújattak, amely pozitív értéket mutatott. A rendőrség eljárást indított ellene.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik