Közélet

Megszólalt a lelőtt fiú családja

A 21 éves főiskolás fiú édesapja telefonon tudta meg, hogy a rendőrgyilkosság halálos sérültje a fia, míg az áldozat öccse először azt hitte, rossz viccről van szó.

„Reggeltájt csörgött a telefon, és a fiam barátai mondták, hogy Ádámot meglőtték az egyik barátjával együtt. Fordult velem egyet a világ. Azonnal autóba ültünk, és indultunk Alsóörsre. Akkor még csak annyit tudtunk, hogy megsérült. Közben hívtuk az ügyeletet, ahol azt mondták, egy sérültet szállítottak kórházba. Akkor tudtam meg, hogy a másik sérült a fiam, és halott – nyilatkozta a Blikknek a gyászoló apa.

„Az egyik barátomat hívták hajnalban a kocsiból, hogy Ádámot lelőtték. Ő azt hitte, ez egy rossz vicc, és mérgesen kinyomta a telefont. Aztán amikor újra hívtak, akkor tudatosult bennünk, hogy ez a rémisztő valóság” – mondta a megölt fiú öccse.

Az Alsóörsön lelőtt főiskolás fiú édesapja, Németh János az RTL Híradónak szerdán adott interjújában elmondta, a rendőrök még a családdal sem közöltek konkrétumokat, sőt Ádámot sem engedték, hogy megnézzék. Mint mondta, haragszik, és egyelőre nem tud megbocsátani fia gyilkosának.

A család egy hete jött meg a nyaralásból, a fiú reményekkel vágott neki az életnek, komoly barátnője volt, és több tisztséget is betöltött különböző szervezetekben – írja a Blikk.

„Ezt nem lehet feldolgozni, talán csak az idő segíthet. Öt unokám volt, Ádám vidáman köszönt el tőlem, hogyan gondolhattam volna, hogy nem látom többet? Remélem, elfogják azt, aki tette. De félő, akkor sem kapja meg azt a büntetést, amit megérdemelne” – mondta a meggyilkolt fiú nagymamája.

A 21 éves áldozat a Zala megyei Alibánfán élt. A fiút sokan ismerték és kedvelték a településen.

Szerdán délután négy órától gyertyás megemlékezést tartottak Alsóörsön a tragédiában meghalt rendőrre és a vétlen fiatalemberre emlékezve.

Ajánlott linkek:

Szó szerint kivégezték a rendőrt (Blikk)

GYÁSZ: Interjú az áldozat édesapjával (RTL Klub.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik