Közélet

Lezuhant egy munkás a Margit hídról

Betonvágás közben leszakadt egy lépcsőelem, és négy métert zuhant egy munkás a Margit híd felújításakor csütörtök délelőtt.

A férfi a középső pillér egyik munkagödrébe esett, a tűzoltóknak hat méter mélyről kellett felhozniuk, a mentéshez darut használtak – tájékoztatott Kisdi Máté, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság sajtóügyeletese. Egyelőre tisztázatlan, pontosan honnan és hogyan zuhant le a munkás – tette hozzá.

Tóth Kata, a híd felújítását végző konzorcium szóvivője nemrég azt mondta, hogy betonvágás közben leszakadt egy lépcsőelem, és négy métert zuhant a munkás az átkelő Margitsziget felőli részén, a régi aluljárónál. Hozzátette: azonnali vizsgálatot kezdeményeznek az ügyben, és ha kell, tovább szigorítják a munkavédelmi szabályokat. A Margit híd rekonstrukciójának szóvivője kijelentette: eddig is minden előírást betartottak.

A munkás súlyos sérüléseket szenvedett, törései vannak, a mentők a Honvédkórházba vitték.

A baleset miatt a buszok és a 4-es, 6-os villamosok nem tudtak áthaladni a hídon egy ideig, de nem sokkal 11 óra előtt újraindult a forgalom – mondta a BKV fődiszpécsere. Úgy tudni, a gyalogosforgalom is zavartalan az átkelő Margitsziget felőli oldalán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik