Közélet

Barátok, kollégák emlékeznek az áldozatokra

Csendes gyertyás megemlékezést tartanak csütörtökön este a rendőrgyilkosság két áldozatának emlékére.

Az MTI információi szerint este két autóbusszal indulnak a megemlékezők Alsóörsre a Zala megyei Alibánfáról, a szerdai lövöldözésben meghalt 21 éves egyetemista lakóhelyéről. Németh László, a település polgármestere – aki maga is rokona az elhunytnak – azt mondta: a helyi fiatalok és az önkormányzat képviselői egy kisebb és egy nagyobb autóbusszal indulnak el a Zala megyei faluból a tragédia helyszínére. Legalább 50-60 ember utazik Alsóörsre, a polgármesteren kívül több önkormányzati képviselő és az elhunyt N. Ádám rokonai, barátai.

Este fél tízkor a Balatonalmádi Rendőrkapitányságnál, majd tíz órától a lövöldözés helyszínén róják le kegyeletüket a lelőtt rendőr barátai és kollégái – értesült a Független Hírügynökség.

A meggyilkolt rendőr, Gamauf János néhány hónapja tért haza Németországból, ahol csaknem egy évig dolgozott. Azóta elvégzett egy, a munkájához szükséges motoros képzést Budapesten.

Szerda hajnalban a Veszprém megyei Alsóörsön egy intézkedő rendőr főtörzsőrmestert és az intézkedés alá vont autó egyik utasát lelőtték, egy harmadik ember megsérült.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik