Közélet

Vannak tanúi az alsóörsi rendőrgyilkosságnak

A rendőrség nagy erőkkel keresi a tettest.

Legfrissebb hírek a gyilkosságról itt >>>

A Veszprém megyei Alsóörsön az éjféli órákban közúti ellenőrzés közben lelőttek egy 29 éves rendőrt, aki a helyszínen meghalt – tudatta közleményben az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivői irodája. A településen tart a helyszínelés, a nyomrögzítés és az adatgyűjtés.

A főtörzsőrmester eddig tisztázatlan körülmények között akkor kapta a halálos lövést, amikor egy autót ellenőrzött. Szintén meghalt egy 19 éves civil, aki az ellenőrzött kocsiban utazott. A lövöldözésben megsérült egy másik utas, egy 25 éves férfi.

A rendőrség lezárta a környéket, és nagy erőkkel keresi az elkövetőt. A gyilkosság helyszínén és az onnan kivezető valamennyi úton ellenőrző pontokat állítottak fel, ahol gépfegyveres rendőrök folyamatos ellenőrzéseket és igazoltatásokat hajtanak végre.

Éjfél óta egyetlen autót sem engedtek be Alsóörs központjába. A rendőrség a kora délelőtti órákig helyszínelni fog, vagyis a 71-es út zárva lesz. A bűncselekményről reggel 7 órára ígértek sajtótájékoztatót, ez azonban elmaradt.

A Magyar Televízió nem hivatalos információi szerint a rendőrök egy Ford Fiestát vizsgálnak, vélhetően ezt próbálták igazoltatni a rendőrök, miközben kialakult a lövöldözés. Bényi Mónika, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta, hogy a rendőrt valóban közúti ellenőrzés közben érte a lövés, de egyelőre nem tudni, pontosan ki lőtte le, és milyen körülmények között dördültek a lövések.

Az eddigi adatok szerint a Fordban öt ember ült, közülük egy meghalt és egy megsebesült. Őt súlyos sérülésekkel vitte a mentő kórházba, Veszprémbe. A másik három embert elfogták, kihallgatásuk jelenleg is tart. A szakemberek vizsgálják a lövedéknyomokat is.

Vizsgálják, hogy ebből a társaságból lőtt-e valaki, vagy az utcáról, esetleg egy másik kocsiból jöttek a lövések. Az MTV tudósítója elmondta, hogy a lelőtt rendőrnek volt egy fegyvertelen járőrtársa is, egy szakközépiskolás tanuló.

Valószínű, hogy az elhunyt rendőrre nem a szóban forgó autóból lőttek, ez adhat magyarázatot arra, miért kerestek éjszaka a rendőrök a Budapest felé vezető utakon egy fekete autót. Állítólag ebből a kocsiból kapta a rendőr az első és halálos lövést.

Az M1-M7-es autópálya Budapestre bevezető közös szakaszán óriási volt a rendőri készültség, valamennyi, a Balaton felől érkező autót megállították, több ellenőrzési pont volt a centrum felé, valamint a Petőfi és Lágymányosi hídon.

AJÁNLOTT LINKEK:

Több lövés érte a meggyilkolt rendőrt, esélye sem volt
Döbbenet Alsóörsön – Lefotózhatták az elkövetőt

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik