Közélet

Tilos Naomi Campbellt fotózni a bíróságon

A szupermodell a tervek szerint csütörtökön jelenik meg a hágai Nemzetközi Törvényszék előtt, hogy tanúskodjon Charles Taylor volt libériai elnök ügyében.

A brit hírességnek felelnie kell azokra az állításokra, amelyek szerint Taylor úgynevezett véres gyémántokkal ajándékozta meg őt. A vád álláspontja, hogy Taylor ilyen véres gyémántokkal segítette a lázadókat a Sierra Leone-i polgárháborúban.

Naomi Campbell mindeddig az egyetlen olyan tanú az ügyben, aki közvetlenül nem volt érintett a fegyveres harcokban.

A szupermodellről a törvényszék által elrendelt védelem értelmében nem lehet felvételeket készíteni sem akkor, amikor belép a bíróságra, sem akkor, amikor elhagyja az épületet, illetve amíg bent tartózkodik. A nap folyamán az ügyhöz kapcsolódóan állandóan mellette lesz ügyvédje, hogy biztosítsa, a modell mindenre helyesen feleljen.

Naomi Campbellt azt követően idézték be a törvényszék elé, hogy Mia Farrow színésznő tudatta a testülettel: a modell elmondta neki, hogy 1997 szeptemberében Taylor egy nagyméretű csiszolatlan gyémántot ajándékozott neki, amikor Nelson Mandela vendégeként Dél-Afrikában tartózkodott.

A 62 éves Charles Taylor háborús bűncselekmények és emberiesség elleni bűntettek vádjával állt a Nemzetközi Törvényszék elé. A volt elnök tagadja a vádakat, a Campbell-féle “gyémántsztorit” pedig “nonszensznek” nevezte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik