Közélet

15 évet is kaphat a késelő tanárnő

Egy emberként álltak ki korábbi diákjai és azok szülei a késelő tanárnő mellett.

A világhálón több bejegyzésben sorra születtek a támogató beírások. Egy szülő még szimpátiatüntetést is szervezett. „A lányom a színjátszó körébe jár. Eddig nem volt okom félteni, sőt ma én kértem a gyereket, hogy társaival együtt menjenek át hozzá” – írta egyikük.

„Sajnálom a lányt, és sajnálom a tanárnőt, amiért ilyet tett, mert ő soha, de soha nem bántott senkit sem” – folytatta egy másik.

Volt viszont olyan tanártárs, aki más véleményre helyezkedett: „Sokszor figyeltem döbbenten a kolléganőt, miként sörözget, duhajkodik a tanítványaival. Ha egy tanár erkölcsileg ilyen példával jár elöl, akkor annak a következményei elég durvák lehetnek” – fogalmazott.

A rendőrség szeretné, ha a pedagógust gyorsított eljárásban, egy hónapon belül bíróság elé állítanák. A tanárnőt, a nála vendégeskedő barátnőt és a megszúrt diáklányt is meghallgatták már a nyomozók, a vallomások összevetése még tart. Nem zárható ki az sem, hogy a vallomások hatására a rendőrség emberölés kísérletévé minősíti át a gyanút, amely akár 5–15 évi börtönbüntetést is maga után vonhat. A Blikk által megkérdezett ügyvéd szerint azt, hogy a gyanúsított foglalkozása tanár, a bíróság súlyosbító körülménynek értékelheti.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik