Közélet

Örök nyugalomra helyezték az elgázolt rendőrt Ózdon

A hamvasztás utáni búcsúztatáson részt vett Pintér Sándor belügyminiszter, jelen voltak az ORFK és a BRFK vezetői is.

A hamvasztás utáni búcsúztatáson részt vett Pintér Sándor belügyminiszter – aki egy szál virággal érkezett -, jelen voltak az országos és a budapesti rendőr-főkapitányság vezetői. Képviseltették magukat az ország rendőr-főkapitányságai és a társszervek is (vám- és pénzügyőrség, tűzoltóság). Érkeztek politikusok, országgyűlési képviselők, településvezetők. A rendőrségi állománytól mintegy másfél ezren voltak jelen a temetőben, amelyhez kiemelt rendőri ellenőrzésen át lehetett eljutni.

A főhadnagy hamvait görög katolikus szertartás szerint szentelték fel, majd a polgári búcsúztatás során Szepesiné Urbán Gabriella, a család egyik barátja méltatta a hősi halált halt rendőrt. Mint elmondta, Radovic Dusán szolgálatteljesítés közben hunyt el, felesége ugyancsak a zuglói rendőrkapitányság munkatársa, kislányuk 2,5 éves.

Krammer György rendőr ezredes, a XIV. kerület rendőrkapitánya búcsúztatójában azt mondta, hogy Radovic Dusán jó rendőr és jó barát volt, folyamatosan képezte magát, többször részesült elismerésben. Hozzátette: sajnos olyan világban élünk, amelyben nincs értékrend, ezért történhetett meg ez a tragédia. Kitért arra, hogy a rendőrség egy nagy család, össze kell fogni valamennyiüknek, hogy segítsék elhunyt kollégájuk hozzátartozóit.

A búcsúztatás során helikopterek tettek tiszteltkört a temető fölött, amikor a rendőr urnáját elhelyezték, a díszszázad pedig sortűzzel tisztelgett Radovic Dusán emléke előtt.

Radovic Dusán 30 esztendős volt. 1980-ban született, általános iskolai és középiskolai tanulmányait Ózdon végezte, majd a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola elvégzése után Budapestre került; 1999 óta a zuglói rendőrkapitányság állományához tartozott.

Múlt pénteken vesztette életét, amikor Budapesten, a Keleti pályaudvarnál egy BMW – amelyet a rendőrök üldöztek – elütötte. Az elkövetőt a XIV. kerületben akarták megállítani, de az továbbhajtott, végül a IX. kerületben, a Gubacsi úton sikerült feltartóztatni. A sofőrt a rendőrök őrizetbe vették, majd a bíróság hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés és közúti veszélyeztetés gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik