Közélet

Ma temetik a halálra gázolt rendőrt Ózdon

Csütörtök kora délután, Ózdon helyezik végső nyugalomra Radovic Dusán rendőr zászlóst, akit pénteken gázolt halálra egy ámokfutó.

A gázoló férfi vasárnap óta előzetes letartóztatásban van, őt hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és közúti veszélyeztetés bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Radovic Dusán zászlós péntek délután vesztette életét, amikor a Keleti pályaudvarnál egy BMW – amelyet a rendőrök üldöztek – elütötte. Az elkövetőt a XIV. kerületben akarták megállítani, de továbbhajtott. Végül a Gubacsi úton sikerült feltartóztatni.

Pintér Sándor belügyminiszter még pénteken, a kormányszóvivői tájékoztatón azt mondta: Radovic Dusán zászlós szolgálatteljesítés közben elhunyt, “fejet hajtok előtte”. Aznap, az esti órákban ezren vettek részt a XIV. kerületi rendőrkapitányság előtt, a Stefánia úton tartott gyertyagyújtáson, amelyet az elhunyt rendőr tiszteletére tartottak a belügyminiszter és az országos rendőrfőkapitány részvételével.

Radovic Dusán 1999 óta szolgált Zuglóban, felesége ugyancsak a zuglói rendőrkapitányság munkatársa, kislányuk két és fél éves.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik