Közélet

Letenyénél csökkent a forgalom, de a Röszkénél torlódás van

Mindkét határátkelőhely erősen terhelt.

Negyedórára csökkent szombaton délelőttre a kilépő oldalon a várakozási idő Letenyénél, de dél körül ismét nagyobb tumultusra kell számítania az utazóknak. Az M7-esen teljes kapacitással működő magyar-horvát autópálya-átkelőn délelőttig mintegy 45 perc volt a várakozási idő. A Horvátországba tartóknak azonban – az utazók újabb nagyobb hulláma miatt – a déli, kora délutáni órákban a negyedórásnál ismét hosszabb várakozással kell számolniuk.

Az Adriáról hazafelé tartóknak délutántól a belépő oldalon kell hosszabb sorokra számítania. A rendőrség továbbra is azt tanácsolja, hogy az autósok vegyék igénybe a Letenye-Muracsány (Gorican) közúti határátkelőt, ahol nincs várakozási idő.

A magyar turistákon kívül jelentős számban szlovák, cseh, lengyel, ukrán és orosz autósok igyekeztek Horvátországba. Helyszíni beszámolók szerint már éjszaka folyamatos volt a forgalom, a hajnali órákban pedig előfordult, hogy 8-10 kilométer hosszan álltak az autósok kilépésre várva.

A Horvát Autóklub (HAK) internetes oldalán folyamatosan frissülő forgalmi információk olvashatók több nyelven. Szombat késő délelőtti jelentésük alapján az Adriára utazóknak Zágráb és Károlyváros (Karlovac) között kell a legnagyobb forgalomra számítaniuk.

Mindeközben a Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások miatt szombat délelőttre egyórás várakozás alakult ki a röszkei határátkelő kilépő oldalán is, s Magyarországra is sokan kívánnak itt belépni. Itt egészen vasárnap estig intenzív forgalom várható a kilépő oldalon, s a szabadságukról visszatérő vendégmunkások miatt már a belépő oldalon is sorok alakulhatnak ki.

A gyorsabb határátlépés érdekében célszerű Tompa, illetve Tiszasziget felé kerülni, utóbbi átkelőt a magyar és szerb állampolgárok vehetik igényben naponta 8 és 18 óra között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik