Közélet

Gyilkosság áldozataira bukkantak az erdő szélén

Három emberölési ügyben folyó nyomozás során alig két nap alatt négy holttestre bukkant a rendőrség Bács-Kiskunban.

Polyák Zsolt, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője elmondta: július 19-ére virradó éjszaka egy idős soltvadkerti gazdálkodót saját otthonában öltek meg és raboltak ki a még aznap elfogott helybeli elkövetők.

Ugyancsak hétfőn került elő Bátmonostor határában annak az élettársi kapcsolatban álló bajai férfinek és nőnek a holtteste, akik két éve tűntek el. A Független Hírügynökség információi szerint a nyomozók 2008 óta kutatták a pár üzleti és baráti kapcsolatrendszerét, mert gyanítható volt, hogy meggyilkolták őket. Hétfőn a család egyik ismerőse elszólta magát a rendőröknek, hogy tudja, mi történt a párral, és hogy hol ásták el a holttesteket. A rendőrök még aznap éjszaka megtalálták a holttesteket a bátmonostori erdőben – mondta Polyák Zsolt őrnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője.

A gyilkossággal négy embert gyanúsítanak a rendőrök, közülük hármat már őrizetbe vettek, egy embert még keresnek. A nyomozás eddigi állása szerint feltehetően egy elszámolási vita miatt a középkorú bajai párt az egyik gyanúsított szüleinek a házába csalták, egy ünnepi vacsora ígéretével. Vacsora közben azonban a férfit lelőtték – gyilkosa akkor még 18 éves sem volt – a nőt megverték és megfojtották.

A három elfogott gyanúsított közül ketten elismerték, hogy közük van a bűncselekményhez, egyikük még mindent tagad. Egyikük a gyanúsítotti meghallgatásán elmondta, hogy tud egy másik, szintén Bátmonostor közelében egy akácosban elásott holttestről is. A megjelölt helyen a rendőrök egy középkorú férfi holttestére bukkantak, aki feltehetően azonos azzal az 52 éves bajai férfival, aki pont egy éve, még 2009. július 21-én tűnt el Bajáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik