Közélet

Túl van az életveszélyen a fesztiválozó

A 21 éves pilisi fiatalember 14 métert zuhant a katapultból pénteken este a Hegyalja Fesztiválon.

Adorján Gusztáv, a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórház igazgatója elmondta: a fiatalembert a kórház intenzív osztályán ápolják, lélegeztetik, állapota súlyos, de már nincs közvetlen életveszélyben. Végtag-, arc- és koponyatörést szenvedett. Bal karját már megműtötték.
A korábbi információkkal ellentétben nem a jobb, hanem a bal combcsontja tört el, ezt várhatóan kedden műteni fogják. A fiatalemberre még arcrekonstrukciós operáció is vár.

A 21 éves pilisi férfi 14 métert zuhant a magasból, még nem tudni, miért nem fogta meg a biztonsági heveder. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával rendelt el nyomozást, ennek keretében műszaki szakértő bevonásával vizsgálja a Rakamazon, a Hegyalja Fesztiválon történt súlyos baleset körülményeit. Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn elmondta: a rendőrség lefoglalta a katapultülést, megvizsgálják a szerkezetet, az összes dokumentációt, a műszaki vizsgáról és a működtető személyzet vizsgáiról szóló igazolásokat is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik