Közélet

Továbbra is súlyos állapotban van a fesztiválozó

A lélegeztetőgépről már levették azt a fiatalembert, aki péntek este zuhant le körülbelül 14 méter magasból a katapult nevű játékról a Hegyalja Fesztiválon.

A katapult nevű játékon megsérült fiatalember állapota továbbra is súlyos, de, a tudata fokozatosan tisztul. Beszélni egyelőre nem tud, mert a nyelőcsövébe helyezett tubuson keresztül lélegzik. Szombaton megműtötték a bal karját, jövő héten a jobb combcsontját fogják műteni. A fiatalember egyébként minden végtagját tudja mozgatni – mondta Szűcs András, a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház intenzív osztályának ügyeletes orvosa.

Péntek este a Hegyalja Fesztiválon szenvedett életveszélyes balesetet a 21 éves pilisi fiatalember, miután 14 méter magasból kiesett a katapult-ülésből. A kétüléses katapult egy kamion tetejére szerelt, “V” alakú állványról gumikötél segítségével lövi ki a magasba a beülőket. Az ülésében vannak biztonsági hevederek. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával rendelt el nyomozást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik