Közélet

Kedden hozzák haza a magyar diákok holttestét

Dórát fehér koporsóban temetik, Szabolcs mellé kedvenc focicsapata zászlaját helyezik el.

A két fiatal lázasan készült az útra, pénzt gyűjtött, Dóra, aki orvos szeretett volna lenni, naptárban számolta a napokat az indulásig. A lány édesanyja, aki egy ezüstláncra függesztett kereszttel bocsátotta útjára, úgy érzi, nem vigyáztak eléggé a gyermekére. „Ez nem történt volna meg itt. Mi vigyázunk a gyerekeinkre. Nem tudom elhinni, hogy ott volt az a sok felnőtt a hajón, és senki sem figyelt a gyerekekre” – mondta Anikó a Philadelphia Inquirer lap vasárnapi számában.

Szabolcs édesapja is buzdította a fiát, lásson világot. „Soha nem akartam, hogy Szabolcs is kőműves legyen, mint én. Azt akartam, hogy tanuljon, és könnyebb élete legyen. Okos gyerek volt” – nyilatkozta Sándor az amerikai lap újságírójának.

A tizenhat éves Dóra részt vett a mosonmagyaróvári presbiteriánus közösség életében, nemrégiben konfirmált. Egyszerű, hófehér koporsóban temetik, hogy tiszta legyen, amilyen ő volt – mondta az édesanya.

A minden sportágban kiváló Szabolcs szobája tele van érmekkel, kupákkal. Remekül úszott, ahogy Dóra is. A foci volt a mindene. „A Bayern München volt a kedvenc csapata, ha jól tudom, mellé fogják temetni a zászlójukat” – mondta a család ügyvédje, Rónai Péter.

A 16 éves Dórát Mosonmagyaróváron, a 20 éves Szabolcsot Jánossomorján helyezik örök nyugalomra. A családok a nyilvánosság teljes kizárását kérték a temetésről, így közterület felügyelők ügyelnek majd a rendre. A fiatalok testét kedden szállítják haza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik