Közélet

Soha nem szabadulhat a yorkshire-i hasfelmetsző

Élete végéig börtönben marad Nagy-Britannia egyik leghírhedtebb bűnözője, a sorozatgyilkos Peter Sutcliffe.

A londoni Felső Bíróság pénteken elutasította a 13 nő meggyilkolása miatt hússzoros életfogytiglanra ítélt férfi szabadon bocsátási kérelmét.

A Yorkshire-ben és Manchesterben elkövetett 13 gyilkosság mellett hét gyilkossági kísérlet miatt is elítélték a jelenleg 64 éves férfit csaknem 30 évvel ezelőtt. Peter Sutcliffe 1981-es ítélete úgy szólt, hogy hússzoros életfogytiglani börtönbüntetést kap, de 30 évvel később felülvizsgálható az ítélet, és elvileg szabadulhat. A férfit jelenleg a legmagasabb fokú őrizet alatt kezelik a Broadmoor kórházban, Nyugat-Londonban, ahová 1984-ben került paranoid tudathasadással.

Az egykori teherautósofőr 1975 és 1980 között utcalányokat, fiatal nőket gyilkolt meg Észak-Angliában. Brutálisan végzett a nőkkel, akiket egy kalapáccsal fejbe vágott, majd mellbe és hasba szúrta őket késsel vagy csavarhúzóval. Mivel főleg prostituáltak voltak az áldozatai, a sajtó Hasfelmetsző Jack követőjének tartotta, és a yorkshire-i hasfelmetsző nevet adta neki. Sutcliffe-et 1981-ben tartóztatták le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik