Közélet

Ivócimborája nyugdíját dézsmálgatta

A nyíregyházi férfi rendszeresen feljárt iddogálni 67 éves barátjához. Az öreg hiába dugdosta különböző rejtekhelyekre a pénzét, cimborája mindig megtalálta.

Az esetre egy másik ügy kapcsán derült fény. A megalapozott gyanú szerint ugyanis a férfi kisebb értékű tárgyakat (például étkészletet) lopkodott el abból a pékségből, ahol dolgozott. Amikor munkáltatója gyanút fogott, a fiatalember visszaadta az összesen mintegy 70 ezer forint értékű lopott holmit. A nyomozás során az is kiderült, hogy a gyanúsított egy idős ismerősétől hónapokon át lopkodott a nyugdíjából. A jelenlegi adatok alapján a tolvaj tavaly ősz óta összesen több százezer forintot lopott el. A 67 éves sértettnek ugyan feltűnt, hogy mindig akkor tűnik el a pénze, amikor ismerőse feljön, mégsem tett feljelentést. Szavai szerint a fiatalember mindig megtalálta a szőnyeg alá és más helyekre rejtett nyugdíjat.

A rendőrség kezdeményezi a más, vagyon elleni bűncselekményekkel is gyanúsítható, felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló férfi előzetes letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik