Közélet

Éveken át kínozta a gyilkos apa a fiát

Rendszeresen verte gyerekét a szomszédok szerint az a dunaharaszti férfi, aki vasárnap egy nadrágszíj csatjával ütötte halálra 11 éves fiát - írja a Blikk.

A gyerek korábban meg is szökött, nagyszüleihez akart menni, de az apja ezért is megbüntette, és eltiltotta a nagyszülőktől, akiket szeretett a fiú. A lap szerint az apa azért verte agyon a gyereket, mert az feleselt a nevelőanyjával, és egyszer felé is rúgott. A haldokló gyereken nem segített a férfi, a mentőket a mostohaanyja apja értesítette.

Az előzetes orvosi szakvélemény szerint az gyereket ért ütések egyenként is életveszélyesek voltak, és ha életben marad, maradandó agykárosodást szenved. A gyanúsítottak köre egyébként bővülhet, ha kiderül, hogy a házban lévők nem akarták megakadályozni a tragédiát. Sokan a gyámügy felelősségét firtatják, mert a környékbeliek szerint több intő jel is mutatta, hogy a gyereket verték. A szakember szerint egyébként egy 11 éves gyerek el sem tudja panaszolni, ha verik, mert elhiszi, hogy jogosan kapta a verést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik