Közélet

Rendszámcserés autóval szállította a kábítószert

A 33 éves budapesti férfi ellen a mintavételt követően visszaélés kábítószerrel vétség és egyedi azonosító jel meghamisítás miatt indítottak eljárást.

Az M7-es autópályán rendőrök megállították az autót a Velence és Pákozd közötti szakaszon, s a jármű ülésén négy darab, egyenként egy grammnyi fehér port tartalmazó csomagot találtak – mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Miután tüzetesen átkutatták a járművet, négy ampullára is rábukkantak, amelyek a sofőr szerint a testépítéshez használatos tesztoszteront tartalmaztak – tette hozzá R. Szabó Ágnes.

A gépkocsit vezető férfi tagadta, hogy kábítószer fogyasztó, vagy terjesztő lenne, s azt mondta, hogy a csomagocskákat egy ismerőse kérésére vette és vitte volna neki a Balatonra. Miután azonban fáradt volt, s attól tartott, hogy menet közben elalszik, az egyik zacskó tartamát bevette.

A rendszámcserét nem tagadta, elismerte, ő cserélte ki a kocsi azonosító jelét, miután az autó, amelyikhez a rendszám tartozik, meghibásodott, ő pedig mindenképpen le akart jutni a Balatonra, azért a rendszámot egy másik autójára szerelte át. A kicserélt rendszámmal közlekedő kocsin egyébként több szabálytalan átalakítás is történt.

A férfi ügyében a gárdonyi rendőrkapitányság folytatja a nyomozást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik