Közélet

Bebetonozta a pénzbeszedőt – 16 évet kapott

A 21 éves fiatalember 2008-ban meggyilkolta és kifosztotta a Provident egyik pénzbeszedőjét Pécsett. Azt mondta, azért ölte meg a férfit, mert nem tudta törleszteni a hitelt.

A 21 éves fiatalember édesanyjával és testvéreivel élt Pécsett. A családnak összesen három hitele volt az egyik pénzintézetnél, 320 ezer forint értékben. Mivel tavaly nyáron már nem tudták fizetni a tartozást, a férfi elhatározta, hogy megöli a pénzbeszedőt, aki minden héten a törlesztőrészletért megy. Ezért bekészített egy feszítővasat a konyhába arra a napra, amikor a férfit várta. Az 55 éves alkalmazott meg is érkezett az esedékes részletért, a fiatalember ekkor hátulról leütötte a feszítővassal, majd a konyha padlójára zuhanó áldozatát még többször megütötte. A holttestet a kertben lévő sóderhalom alá rejtette, később pedig egy gödörben ásta el.

A rendőrök a pénzbeszedő eltűnése után a fiatalembert is kihallgatták tanúként, ekkor feltűnt a nyomozóknak gyanús viselkedése. Mivel többször is kimentek a házhoz, a fiatalember – még 2008 novemberében – úgy döntött, hogy jobban elrejti a holttestet, ezért kiásta a földből és 20 centiméter vastagságú betont öntött rá. Később azonban beismerte tettét a rendőröknek és megmutatta a holttest helyét is, így találták meg tavaly januárban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik