Közélet

Felborult és kigyulladt egy kamion az M60-as autópályán

A jármű teljesen kiégett, a sofőrt könnyebb sérülésekkel a mentők kórházba szállították.

Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint a kamion három szalagkorlátot szakított át, majd kétszáz méteren keresztül a forgalommal szemben haladt az M60-as autópályán Bóly közelében. A jármű akkor borult fel, amikor a sofőr hirtelen elrántotta a kormányt.

A balesetet többen látták, ők elmondták, hogy a kamion öt sávon keresztül ment, semmi sem tudta megállítani, mindent letarolt, ami csak az útjában volt. Amikor az oldalára dőlt, azonnal kigyulladt. A sofőr még időben ki tudott ugrani, őt a mentősök kórházba vitték, mint kiderült, a jármű vezetője csak könnyebben sérült meg – áll a közleményben.

A kamion több száz liter üdítőt szállított, a műanyag palackok is lángra kaptak, hangos durrogással égett minden. A tűzoltók hamar eloltották a tüzet, de a kamion így is teljesen leégett, akkora volt a hő, hogy aszfaltból még a bitumen is kiégett. Az anyagi kár több millió forint.

A baleset nagy valószínűséggel azért történt, mert a sofőr elaludt vezetés közben; a körülményeket tovább vizsgálja a rendőrség – tette hozzá a szóvivő. A Budapestről Pécs felé haladókat Bólynál lassítják a rendőrök, egy sávban halad a forgalom. Pécs és Bóly között egyelőre még tart a műszaki mentés, Bólytól azonban zavartalanul lehet közlekedni a főváros felé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik