Közélet

Súlyos baleset, félpályás útzár a 4-es főúton Karcag határában

Egy férfi és egy gyerek megsérült egy szabálytalan előzés miatt bekövetkezett közlekedési balesetben szombat délután a 4-es úton, Karcag határában.

A balesetet az eddigi információk szerint egy Püspökladány felé tartó, román rendszámú személyautó sofőrje okozta, aki szabálytalanul próbált megelőzni egy előtte haladó nyerges vontatót – mondta Szabó Zita, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A veszélyes manővert látva egy szemből, szabályosan érkező lengyel gépkocsi vezetője elrántotta a kormányt, az útpadkára hajtott, ott megpördült, majd nekiütközött a nyerges vontató előtt haladó autónak, amelyben egy férfi és egy 12 éves gyerek is megsérült. A sérültek állapotáról a százados egyelőre nem tudott pontos felvilágosítást adni, de az biztos, hogy a gyereket mentőhelikopterrel szállították kórházba.

Úgy tudni, a többi járműben ülők sértetlenül úszták meg az ütközést – jelezte a sajtószóvivő. A kamion azonban a karambol miatt vészfékezésre kényszerült, és keresztbe fordult az úttesten. A balesetet okozó román rendszámú gépkocsi pedig elhajtott a helyszínről – vezetőjét nagy erőkkel keresi a rendőrség.

A mentés idejére elrendelt teljes útlezárást már feloldották, a 4-es úton Debrecen felé tartóknak azonban még – a helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt – félpályás forgalomkorlátozásra és torlódásra kell számítaniuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik