Közélet

15 milliós csempészett cigaretta

A pénzügyőrök több mint 26 ezer doboz cigarettát zsákmányoltak.

Az első állomás Jánkmajtis volt, ahol a pénzügyőrök egy lakóház átvizsgálásakor összesen tízezer doboz ukrán márkájú cigarettát találtak. A ház tulajdonosa a nyomozóknak annyit mondott, hogy húszezer forintot kapott volna egy ukrán férfitól, aki egyébként megőrzésre szállította házába a cigarettát.

Ezután a pénzügyőrök egy gazdátlan kocsit ellenőriztek a győrteleki vasútállomásnál. Az autó utasteréből ötszáz doboz ukrán zárjegyes, adózatlan cigaretta került elő. Az alvázszám ellenőrzésekor kiderült, hogy az autót Magyarországon nem vették nyilvántartásba, és a rajta lévő rendszámtáblát egy másik kocsihoz adták ki.

Péntek hajnalban Vásárosnaménynál csapott le a VPOP, ahol csaknem 16 ezer doboz különféle márkájú ukrán zárjegyes cigarettára bukkantak egy ingatlan garázsában. A háznál a tulajdonoson kívül két férfi volt, egyikük egy pakoló kocsi mögött próbált elbújni.
Az ügyekben a vámnyomozók jelentős értékű jövedéki termékre elkövetett jövedéki orgazdaság illetve egyedi azonosító jel meghamisítása miatt indítottak eljárást. A lefoglalt adózatlan cigaretta készletek értéke csaknem 15 és fél millió forint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik