Közélet

Rendőrautókba hajtott a menekülő autós

Másfélmilliós kárt okozott két rendőrautóban és saját kocsiját is összetörte az a mosonmagyaróvári férfi, aki több kilométeren menekült a rendőrök elől.

Hétfőn este tíz óra után akarták ellenőrizni az autót Mosonmagyaróvár belterületén a rendőrök, a sofőr azonban, miután átadta papírjait, elhajtott a helyszínről. A járőrautó üldözőbe vette és meg akarta állítani az autóst, aki a járdára hajtva kikerülte a szemből érkező rendőrautót. Ekkor kért erősítést a mosonmagyaróvári rendőr halászi kollégáitól, akikkel közösen Darnózseli belterületén vették körbe az autót, akinek vezetője azonban erről sem vett tudomást és menekülés közben belehajtott a három rendőrautó egyikébe – tájékoztatott Kocsis Tünde, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A kocsi tovább hajtott Győr irányába, ekkor már a győri rendőrök is bekapcsolódtak az üldözésbe és Győrzámolynál elzárták a száguldó sofőr útját. A kocsi azonban innen is menekülni akart és a győri rendőr autójába is belehajtott, de már nem jutott messzire.

Az autóban egy 35 és 37 éves mosonmagyaróvári férfi testvérpár ült, menekülés közben mobiltelefonokat, iratokat dobáltak ki a kocsiból, a rendőrök a csomagtartóban 150 karton zárjegy nélküli ukrán cigarettát is találtak.

A testvérpár és egy győri rendőr nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. Az autó sofőrjét, hivatalos személy elleni erőszak miatt előállították, a zárjegy nélküli cigaretta ügyét pedig a Vám- és Pénzügyőrség vizsgálja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik