Közélet

Gyújtogató fiatalok ismerkedtek a tűzoltók munkájával

A 18 év alatti fiatalok lehetőséget kaptak arra, hogy ne a bíróság elé álljanak, hanem részt vegyenek a jóvátételi programban.

A Lánglovagok Egyesület február óta vesz részt ebben a munkában, az első három gyújtogató fiatal június végén fejezte be a foglalkozásokat.

A 4 elméleti és gyakorlati foglalkozáson a Lánglovagok egyesület szakemberei megismertették a fiatalokat Magyarország mentő tűzvédelmi rendszerét, megismerhették a tűzoltók nehéz és felelősségteljes munkáját – mondta Kis-Guczi Péter, a Lánglovagok Egyesület elnöke. A fiatalok tűzoltólaktanyába is ellátogathattak, ahol megismerhették a tűzoltók eszközeit, illetve teljes védőfelszerelésben teljesítették a tűzoltók kiképzésére szolgáló pszichológiai pályát is. Ezek a fiatalok így most nem kerülnek bíróság elé, de megtudhatták, hogy mik lehetnek a tetteik következményei, milyen erők és eszközök mozdulnak meg, ha ők akár csak diákcsínyből is felgyújtanak egy kukát.

A fiatalok nehezen oldódtak fel az elméleti foglalkozásokon, de a gyakorlati részen már nagy érdeklődést mutattak, volt, aki azt mondta, hogy ő is lehetne tűzoltó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik