Közélet

Földalatti bunkerekben aludtak és alig ettek az elfogott magyar csempészek

Embercsempészeket fogtak el Európa szerte, többek között Magyarországon is. A bűnöző banda vietnámi embereket kényszerített rabszolgamunkára.

Magyarországon 12 embert fogtak el, 7 magyart és 5 vietnámit. Az embereket kábítószerültetvényeken, rabszolga körülmények között tartották bezárva, egy nap egyszer csak vizet és rizst kaptak. A rendőrök szerint várhatóan még további öt-hat elfogás lesz az ügyben.

A magyarországival egyidőben Angliában, Franciaországban és Németországban is lecsaptak a csempészekre. Magyarországon 42 házat kutattak át, volt, ahol a sütőbe rejtve a rendőrök 6000 amerikai dollárt találtak.

A csempészek Vietnámból hoztak be embereket, azt mondták nekik, legálisan. De csak hamis megbízólevelekkel kaptak vízumot, és csak egyszeri belépésre. Aztán Ferihegyen feltűnt, hogy 900 beutazott vietnámiból csak 300 repült vissza, ekkor kezdték őket figyelni.

A legtöbb vietnáminak persze nem volt pénze, őket kényszerítették rabszolgamunkára. Kábítószer ültetvényen dolgoztatták őket, és embertelen körülmények között tartották az embereket, földalatti bunkerekben aludtak és alig ettek. A bűnbanda még arra is figyelt, hogy a fogvatartottak ne tudják, éppen melyik országban vannak..

Ajánlott videó

Olvasói sztorik