Közélet

Nem tudják kihallgatni az ámokfutó autóst

Továbbra is kómában fekszik az a szombathelyi férfi, akinek élettársát holtan találták közös albérletükben. A rendőrség szerint nem zárható ki, hogy a férfi követte el a gyilkosságot.

Vasárnap délután egy rendőrautó elé vágott be a férfi Szombathelyen egy négysávos úton, ezt követően menekülni kezdett. Két megyén át, 150-nel hajtott az őt üldöző rendőrök elől, végül a Veszprém megyei Kislődön lesodródott az útról és egy családi ház udvarába hajtott. A férfi kizuhant az autóból.

A férfi élettársának szülei kedden jelentették be a nő eltűnését. Az áldozatot akkor már péntek óta nem látták és telefonon sem tudták elérni. Kedden a rendőrök egy szombathelyi albérletben megtalálták a nő holttestét – mondta el pénteki sajtótájékoztatóján Palkó Andrea, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi főosztályvezetője. A rendőrök tudják, hogy miként történt a gyilkosság, azt is, hogy mikor és azt is, hogy miért. A nyomozás érdekeire hivatkozva azonban semmilyen részletet nem árulnak el, csak azt, hogy szándékos emberölés volt. Palkó Andrea azt mondta, hogy nem akarnak olyan tényeket közölni, amiket csak az elkövető tudhat. Az áldozat élettársát – az ámokfutó autóst – ugyanis még nem hallgatták ki. Ahogy fogalmaztak, egyelőre gyanúsított-jelöltjük van csak.

A férfit nem vették őrizetbe, a győri kórházban kezelik. Életveszélyes állapotban van, kómában fekszik. A rendőrség más gyanúsítottat, lehetséges elkövetőt, egyelőre nem keres.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik