Közélet

A Megasztáros lány apja az embercsempész hálózat feje?

Vietnamiak csempészetére szakosodott bűnbandát lepleztek le a rendőrök a napokban itthon és más európai országokban.

Összesen 42 helyen tartottak házkutatást, 31 embert fogtak el és 66 illegális bevándorlóra bukkantak – mondta André Baker, az Egyesült Királyság szervezett bűnözés elleni ügynökségének igazgató-helyettese. Fejenként 20 ezer euróért intézik az embercsempészek az utazásokat, ha pedig a külföldiek nem tudnak fizetni, dolgoztatják őket, gyakran cannabis ültetvényeken.

Magyarországon 11 helyen tartottak házkutatást és 12 embert fogtak el az összehangolt akcióban – mondta Boross Zoltán, a Nemzeti Nyomozó Iroda migrációs ügyekkel foglalkozó osztályának vezetője.

Úgy tartják, a bűnszervezet vezetője a Megasztár negyedik szériájában feltűnő Nguyen Thanh Hien apja – írja a Velvet. “Védencemet bűnszervezetben elkövetett embercsempészet bűntettével és közokirat hamisítással gyanúsítják. Semmilyen bűncselekményt nem követett el, úgyhogy a gyanúsítással szemben panasszal élt.” – közölte Papp Gábor, az apa ügyvédje. A vietnámi származású Hien – aki csak idén kapta meg a magyar állampolgárságot – családjával együtt tavaly év végén költözött Sopronból Budapestre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik