Közélet

Előzetesben az ittasan halálos balesetet okozó sofőr

A 30 éves férfi részegen, jogosítvány nélkül ült volán mögé, ráadásul a kocsi sem az övé, hanem az ismerőséé volt, aki nem is tudott arról, hogy a járművét elvitték.

A Nyíregyházi Városi Bíróság ittas járművezetés, jármű önkényes elvétele miatt rendelte el a gyanúsított előzetes letartóztatását hétfőn – tudta meg a Független Hírügynökség Nyakó Zsuzsannától, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság szóvivőjétől.
Mint kiderült: a gyanúsítottnak se jogosítványa, se KRESZ vizsgája nincs, többször volt büntetve, jelenleg is felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt áll.

A férfi a hétvégén Nyírmihálydiban ballagáson volt, ahol alkoholt is ivott, majd este, ismerőse tudta nélkül elvitte annak autóját, és két utassal elindult Nagykállóba. Úti célját nem érte el, mert Geszteréd közelében egy bal kanyarban az úttest jobb oldalán, a padka mellett álló fának hajtott. A kocsi felborult, a hátsó ülésen ülő 45 éves nő pedig kizuhant az autóból. A jármű alá került asszony a helyszínen meghalt, a másik utas és sofőr könnyű sérüléseket szenvedett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik