Közélet

Ittasan, jogosítvány nélkül, lopott kocsival okozott halálos balesetet

Őrizetbe vették azt a 24 éves szegedi férfit, aki alkoholos állapotban, jogosítvány nélkül ült autóba, és okozott halálos balesetet Nagykállónál.

Az autó szombat éjjel Nagykálló és Geszteréd között csapódott egy fának, és borult az oldalára. A jármű hátsó ülésén fekvő, a biztonsági övet nem használó 45 éves budapesti nő kizuhant az ablakon, és a jármű alá szorult – mondta Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A nő a helyszínen életét vesztette, míg a sofőr és a mellette ülő férfi könnyebb sérüléseket szenvedett – közölte a százados.

A rendőrségi vizsgálat eddigi adatai szerint az autóban egy ballagásról hazafelé tartó társaság utazott. A gépkocsit vezető fiatalember alkoholos állapotban ült a volánhoz, s bár jogosítványa soha nem volt, ittas vezetés miatt már korábban eltiltották a járművezetéstől. A fiatalember az autót a tulajdonos tudta nélkül vitte el.

A 24 éves szegedi lakost halált okozó, ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés, valamint jármű önkényes elvételének megalapozott gyanújával vették őrizetbe – tette hozzá Fülöp Gergely.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik