Közélet

Rendőrkézen az évekig bujkált csaló

P. Pétert különösen nagy értékre elkövetett csalás miatt körözték.

A férfi és társai 2006 augusztusában bírósági végzést hamisítottak, majd annak felhasználásával egy multinacionális cég számlájáról – kihasználva a banki ellenőrzés hiányosságait – 280 millió forintot emeltek le. Amikor P. Péter megtudta, hogy a csalás elkövetőit a rendőrség azonosította, eltűnt.

A csalót, aki a közlemény szerint “rendkívül konspiratív életvitelt” alakított ki, körülbelül másfél év kutatás után 2008 februárjában egyszer már sikerült a külföldi társszervek segítségével Szlovákiában, egy kamerarendszerrel felszerelt és rejtőzködő életmódhoz kialakított házban elfogni.

Ekkor P. Péter előzetes letartóztatásba került, de 2008 novemberében a bíróság megszüntette a letartóztatását, házi őrizetet, majd lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el, ezt követően a férfinak újra nyoma veszett.

P. Péter 2010 januárjában nem jelent meg a büntetőügyében tartott tárgyaláson, és így távollétében a bíróság hét év börtönbüntetésre ítélte. A bíróság felkérése alapján az NNI kezdte meg a férfi felkutatását, mivel a nyomozók számára már nem volt ismeretlen a keresett személy.

Hétfőn a nyomozók a főváros XIII. kerületében, egy lakásban ismételten elfogták P. Pétert. A férfi hamis személyazonosságot alakított ki úgy, hogy egy létező személy adataival, azonban saját fényképével ellátott iratokat szerzett be. A hamis iratok ügyében az illetékes rendőrkapitányság folytatja le az eljárást – közölte az NNI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik