Közélet

Pórul járt ATM-tolvajok

Bankautomatát próbáltak meg kiszakítani a helyéről a napokban Enyingen. A társaság nem járt sikerrel, elszakadt a kötelük.

Az egyik vagyonvédelmi cég járőre tett bejelentést szerdán a rendőrségen,hogy Enyingen, a Deák Ferenc utcában található takarékszövetkezet épületében lévő pénzkiadó automata nem világít, és egy drótkötél van rajta. Mint kiderült, a társaság megrongálta a takarékszövetkezet áramellátását biztosító trafót és lekapcsolták az áramot. Ezután az automatát megpróbálták kiszakítani a helyéről, ekkor szakadt el a kötelük. Az automatában lévő több mint egymillió forintot nem vitték el, viszont a rongálással majdnem ugyanakkora kárt okoztak. A kocsit, amelyet használtak, még aznap megtalálta egy polgárőr Enying határában, kiégve.

A nyomozóknak egy napon belül sikerült beazonosítani a tetteseket. Ketten közülük még szerdán, másik kettő pedig csütörtökön került rendőrkézre. A 29, a 27, a 25 és a 24 éves enyingi férfiak ellen nagyobb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt indult eljárás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik