Közélet

Három percen belül elfogták a bankrablót

A debreceni férfi nem tagadott, csak annyit mondott: "megpróbáltam".

A rablási kísérlet kedden délután az egyik debreceni belvárosi pénzintézetben történt: a sapkát, szemüveget viselő, kezében fegyvert tartó férfi pénzt követelt az alkalmazottaktól. A két nő nem ijedt meg; pénzt nem adtak, és megnyomták pánikriasztó gombját – ismertette a részleteket a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője.

A központba befutó jelzésre a biztonsági cég járőröző tagjai rögtön a helyszínre indultak, és még a környéken elfogták a pénz nélkül távozó férfit.

A büntetlen előéletű, 39 éves férfi később a nyomozóknak azt is elmondta, hogy nehéz anyagi körülmények közé került, kifizetetlen számlái és több ezer forintos törlesztőrészlete volt egy személyi kölcsön miatt.

Otthonából múlt pénteken távozott – felesége be is jelentette eltűnését -, az erdőben aludt, és a rabláson gondolkodott, végül egy fegyver formájú öngyújtóval indult el a bankba.

A rendőrség a férfi ellen fegyveresen elkövetett rablás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik