Közélet

Rendőrkézen az ékszerbolti rablók

Elfogták a rendőrök azt a három férfit, akik még hétfő délben raboltak ki egy harmadik kerületi ékszerboltot.

Hétfő délben rontott rá a harmadik kerületi ékszerboltra az a három férfi, akiket sikerült elfognia a rendőrségnek. A tettesek az eladót a földre kényszerítették, összekötözték és beragasztották a száját, majd elraboltak az üzletből tíz tálca arany és ezüst ékszert, az eladó készpénzét és mobiltelefonját is.

A nyomozók még aznap kiderítették annak az autónak a rendszámát, amivel a tettesek elmenekültek. Az autó tulajdonosának férjénél házkutatást tartottak, ahonnan ékszerek és a bűncselekmény elkövetéséhez használt eszközök kerültek elő. A gyanúsított 32 éves férfit a helyszínen, míg két társát, egy 19 éves és egy 35 éves férfit később fogtak el.

A házkutatások során ékszerek és az eladó mobiltelefonja is előkerült. A nyomozás során kiderült, hogy az ékszerek egy jelentős részét melyik zálogházba adták be, de miután az átvevők nem adtak zálogjegyet és adásvételi-jegyet, felmerül az orgazdaság gyanúja is.

A 32 és a 19 éves gyanúsítottak elismerték a bűncselekményt, míg 35 éves társuk mindent tagad. A gyanúsítottak ellen a Budapesti Rendőr Főkapitányság rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt tesz feljelentést és kezdeményezi előzetes letartóztatásukat is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik