Közélet

Öt nő és két férfi a buszbaleset áldozata

Mezőtúri lakosok vesztették életüket abban a karambolban, amely szerda délután történt Szentes és Kunszentmárton között a 45-ös úton.

A balesetben az elhunytak kisbusza egy a borsodi védekezésben résztvevő rendőröket szállító autóbusszal ütközött össze. A karambolban heten vesztették életüket, a nyolcadik utast – egy 56 éves mezőtúri nőt – súlyos-életveszélyes sérülésekkel a szegedi traumatológiai klinikán ápolják, közölte Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A buszon utazó 37 rendőr közül heten könnyebben, egy pedig súlyosan sérült meg, súlyos sérülésekkel kórházba szállították az autóbusz vezetőjét is.

A helyszínelés adatai szerint a mikrobusz eddig ismeretlen okok miatt letért az útról, a jobboldali útpadkára hajtott, majd manőverezés közben áttért a menetirány szerinti baloldalra, ahol frontálisan ütközött a Kunszentmárton irányából Szentes felé szabályosan közlekedő autóbusszal. A baleset a 45-ös főút 13-as kilométerszelvényében történt.

A rendőröket, akik öt napon át vettek részt az árvízi védekezésben, rendőrségi busz szállította tovább Szegedre. A sérült rendőröket kórházba, a többieket a hódmezővásárhelyi, illetve a szegedi kapitányságra vitték, ahol pszichológusok foglalkoznak velük.

A helyszínről a szentesi kórházba kilenc sérültet szállítottak, közülük két ember sérülése súlyos – mondta Gyenes Ágota, a kórház orvos igazgatója az MTI-nek. Tájékoztatása szerint a súlyos sérültek egyike nyílt alkartörést szenvedett, őt Szegedre szállítják tovább műtétre, a másik embernek eltört az orrcsontja, neki nincs szüksége műtétre. A többiek könnyű sérüléseket – zúzódásokat, kisebb vágásokat – szenvedtek, őket ellátták.

A baleset körülményeit szakértők bevonásával a Jász–Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik