Közélet

Egymilliárd forint értékű heroint találtak Nagylaknál

Egy Csehországba tartó bolgár rendszámú autóban a nagylaki határátkelő közelében ütöttek rajta a díleren.

A járműben utazó két bolgár férfi több mint hetven kilogramm kábítószert rejtett el az autó csomagtartója alatt – közölte a Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Regionális parancsnoka Nagylakon szerdán. Márkus András hozzátette: a felderítéssel óriási csapást mértek az illegális kábítószer-kereskedelemre.

Az autót kedden, a 43-as főúton az átkelőtől pár száz méterre, egy közúti ellenőrzés során, szúrópróbaszerűen vizsgálták meg először. A vámosoknak azonban gyanús lett, hogy a pótkerék feljebb helyezkedik el, mint kellene. Annak kivétele után egyértelmű jeleket találtak a kialakított rejtekhelyre. A pénzügyőrök az autó szigorított vizsgálatát rendelték el, melyet már Nagylakon végeztek. Ennek során 139 csomagban 73 kilogramm nagy tisztaságú heroint találtak.

A vámhatóság az egymilliárd forint feketepiaci érékű kábítószert és a járművet lefoglalta, a két bolgár férfit őrizetbe vette, ellenük kábítószerrel való visszaélés miatt indult eljárás. A cselekményért akár nyolc év börtönbüntetést is kaphatnak – tette hozzá a parancsnok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik