Közélet

Árvíz – Felsőzsolcánál tetőzött a Sajó, egy férfi halálos áramütést szenvedett

Vasárnap 11 órakor 487 centiméteres vízállással tetőzött a Sajó a Borsod megyei Felsőzsolcánál - ahonnan eddig 1300 embert kellett kitelepíteni.

Vasárnap 11 órakor 487 centiméteres vízállással tetőzött a Sajó a Borsod megyei Felsőzsolcánál – ahonnan eddig 1300 embert kellett kitelepíteni. Itt halálos áramütést szenvedett egy középkorú férfi. A Kodály Zoltán utca egyik házában történt a baleset vasárnap délután. A város nagy részét éppen az áradat okozta veszély miatt korábban áramtalanították. Egy aggregátor beüzemelésekor történt a baleset, a férfit többször próbálták újraéleszteni, de nem sikerült.

A Sajó és a Hernád torkolatának környezetében a jelenlegi vízszintek tovább emelkednek, és a vasárnap éjszakára, hétfő hajnalra várt tetőzésig további 10-15 centiméternyi áradás lehetséges. A Sajó tiszai torkolatánál a Tisza és a Sajó árhullámai miatt még 50-60 centiméter körüli vízszintemelkedés várható.

A Bódva teljes hazai szakaszán megindult az apadás, de üteme egyelőre rendkívül lassú.

A Hernád Hernádzsadánynál szombaton 550 centis vízállással tetőzött, ami 36 centiméterrel haladta meg az előző rekordnagyságú árhullám maximumát.

A Takta lassan apad, illetve alsó szakaszán stagnál a vízszint.

A Bodrog lassan árad, a Ronyva végig apad, a Tisza pedig Vásárosnamény alatt árad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik