Közélet

Őzgidák lapultak a sorozatbetörőnél

Hétfőtől csütörtökig öt helyre tört be az a hajdúsámsoni férfi, akit Debrecenben értek tetten; korábban egy ellopott teherautóban őzgidákat is találtak nála.

Vezendi Jánosné, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság rendőr őrnagyának tájékoztatása szerint a 32 éves férfit csütörtökön érték tetten egy debreceni szórakozóhelyen, ahol éppen egy baltával verte szét a pénztárgépet. A presszó udvarán álló személygépkocsit is megpróbálta ellopni: kitolta az utcára és a vezetékeket összekötve megpróbálta beindítani. Mivel nem járt sikerrel, felgyújtotta az autó ülését, de a jármű nem égett ki teljesen.

A gyanú szerint azonban nemcsak ezt a két bűncselekményt követte el: az előző három napban egy debreceni ingatlan udvaráról lopott el egy tehergépkocsit a benne található építési szerszámokkal és gépekkel együtt. Debrecen külvárosában továbbá egy kocsmába, egy büfébe, egy italdiszkontba és egy élelmiszerboltba is betört a hét folyamán. Ezekből pénzt, dohányárut és élelmiszereket vitt magával.

A férfit már május 27-én Vámospércsen is elfogták: akkor egy Hajdúsámsonból ellopott tehergépkocsival közlekedett. Kiderült, hogy a teherautót egy hajdúsámsoni telephelyről lopta el alkatrészekkel, csapokkal és egy szivattyúval megrakodva. Amikor elfogták a járőrök, a lopott autóból nemcsak az eltulajdonított tárgyak kerültek elő, de két körülbelül egyhetes őzgida is. Az állatokat a rendőrség átadta az illetékes vadásztársaságnak.

A férfi ellen lopás és rongálás gyanújával nyomoz a rendőrség – tette hozzá Vezendi Jánosné.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik