Közélet

Életet mentettek a gátakon dolgozó rendőrök

Egy autós nekihajtott a rendőrök csapatszállító kocsijának. Ez állította meg. A férfi elájult, többször is újra kellett éleszteni.

Az elmúlt éjszaka Edelény területén láttak el árvízvédelmi feladatokat a Borsod megyei rendőrök. A Bódva gátjának átszakadása miatt a város jelentős része víz alá került, a rendőrök a helyiek kitelepítésében segédkeztek, a lakók pedig eközben folyamatosan mentették autóikat. Az egyenruhásoknak – ahogy a vízszint emelkedése ezt szükségessé tette – egyre magasabb helyre kellett vonulniuk. Hirtelen egy kocsi vezetője – annak ellenére, hogy lassításra kérték – nagy sebességgel megindult, végül a rendőrök csapatszállító autójának hajtva állt meg. Az autó 60 éves sofőrje időközben eszméletét vesztette, ezért történt a baleset.

A helyszínen lévő járőrök azonnal kiemelték autójából az ájult férfit, majd rádión értesítették a rendőrség, illetve a mentőszolgálat ügyeletét. A mentők kiérkezéséig a helyszínen tartózkodó vöröskereszt egyik orvosa látta el az ájult férfit, akit többször is újra kellett élesztenie.

A kiérkező mentősök stabilizálták a beteg állapotát, majd kórházba szállították.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik