Közélet

Ercsi – Előzetesben a permetes támadót agyonverő nő

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a 34 éves ercsi asszonyt, aki a gyanú szerint olyan súlyosan bántalmazott egy 39 éves ercsi férfit, hogy az a helyszínen meghalt.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya azt is vizsgálja, hogy “az események alakulásában”, volt-e szerepe a gyanúsított asszonyon kívül másnak is.

A 39 éves férfi vasárnap hajnalban gázálarcban, hátán permetezővel ment az ercsi család házához. Ott először az ajtón kilépő családfőt, majd a família több tagját is lefújta egy ismeretlen összetételű vegyszerrel. A támadás következtében az 54 éves családfő, valamint lánya – a későbbi gyanúsított – nyolc napon belül gyógyuló, bőrfelmaródásos sérüléseket szenvedett.

A városban elterjedt hírek szerint a 39 éves férfi ily módon akarta megtorolni azt, hogy gyanúja szerint a família tagjai tulajdonították el több vagyontárgyát, legutóbb egy fűkaszát és akkumulátorokat. A férfi ingatlanán ugyanakkor több nagy értékű szerszámot, illetve gépeket, valamint különböző tárgyakat találtak érintetlenül a nyomozók. Az elhunyt férfi korábban sem bejelentést, sem feljelentést nem tett a rendőrségnél azzal kapcsolatban, hogy sérelmére bűncselekményt követtek volna el.

A megtámadott család több tagjával szemben folyt már szabálysértési, illetve büntetőeljárás a rendőrségen. Az elmúlt két évben több mint egy tucat bűncselekmény, illetve szabálysértés elkövetésével hozták összefüggésbe a família egyes tagjait.

A rendőrség cáfolta azokat a lapértesüléseket, amelyek szerint az elhunyt férfi tagja volt valamelyik polgárőr szervezetnek. A rendőri intézkedések elmulasztásával kapcsolatos panasz nem érkezett a rendőrséghez. A megyei rendőr-főkapitányság vezetője a köznyugalom érdekében megerősítette Ercsiben a rendőri jelenlétet, s a megye több kapitányságáról csoportosított át rendőröket a városba.

Ercsiben egyébként tekintettel az átlagosnál több kisebb súlyú vagyoni kárt okozó bűncselekményre, a helyi rendőrőrs 22 fős állományát rendszeresen a Készenléti Rendőrség állományának tagjaival erősítik, valamint a közelmúltban kilenc végzett rendészeti középiskolás is a városban kezdte meg a szolgálatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik