Közélet

Nemi erőszakért elítéltek két kiskamaszt Londonban

Egy nyolcéves kislány elleni nemi erőszak megkísérléséért elítéltek egy tíz- és egy tizenegy éves fiút hétfőn a súlyos bűncselekményeket tárgyaló londoni központi bűnügyi bíróságon.

A két fiú a legfiatalabbak között van, akit nemi erőszakért valaha bíróság elé állítottak Nagy-Britanniában.

Ejtették mindkettőjük ellen azt a két vádat, amely arra vonatkozott, hogy a kislányt ténylegesen megerőszakolták októberben nyugat-londoni otthona közelében. A fiúk ügyvédjei szerint ezekre az utóbbi vádakra nincs bizonyíték, illetve szerintük a kislány bizonyítékai az esetre vonatkozóan ellentmondásosak. Az egyik ügyvéd, Linda Strudwick kijelentette, hogy semmiképpen nem súlyos bűncselekményről van szó, legfeljebb a nemiséggel kapcsolatos, szokásos, gyerekkori csínytevésről, vagyis arról, hogy a gyerekek “mutogatósdit” vagy orvososdit” játszottak. “Lehet, hogy ebben a játékban messze mentek, talán meg is érintették egymást” – tette hozzá.

Az illetékes ügyész szerint a kislány egy barátjával játszott házuk mellett, amikor a fiúk odamentek hozzájuk, elvették a kislány rollerét, és azzal zsarolták, hogy csak abban az esetben adják vissza, ha azt teszi, amit mondanak neki. Különböző helyszínekre vitték, és háromszor erőszakoskodtak vele, egy társasház épületében, egy kerti kamrában, majd egy mezőn – mondta az ügyész.

A kislány a tárgyaláson bevallotta, hogy nem mindent úgy mondott el első vallomásában, ahogy történt. A védelem képviselői ennek hatására kérték a bírót, hogy ejtsen minden vádat, ő azonban azt mondta: döntse el az esküdtszék, hogy hitelt ad-e a kislánynak. Az esküdtszék 10:2 arányban bűnösnek mondta ki a fiúkat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik