Közélet

Stohl maximum 7,5 év börtönt és 10 év eltiltást kaphat

Dr. Orgoványi Krisztián ügyvéd szerint szinte biztos, hogy Stohl Andrást letöltendő börtönbüntetésre ítélik.

“Stohl akkor is 3 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett bűntettet követett el, ha a sértettnek nem lesz maradandó egészségkárosodása vagy súlyos egészségromlása. Ha mégis akkor 5 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett a cselekmény” – mondja dr. Orgoványi Krisztián ügyvéd, a vezess.hu jogi szakértője.

A szakértő szerint a cserbenhagyás már önmagában is három évig terjedő szabadságvesztést vonhat maga után, mint ahogy a hamis tanúzás is. Mint ismert, a színész-műsorvezető állítólag a barátnőjét akarta rávenni, hogy mondja azt a rendőröknek, hogy ő vezette azt az autót, amely szombat hajnalban frontálisan ütközött.

“Ha a három jogsértés megállapítható halmazatban, így bizonyítottság esetén a magasabb büntetési tétel felső határát 50 %-kal meg kell emelni, így négy és fél év szabadságvesztés (maradandó egészségkárosodás esetén 7 és fél év), mint főbüntetés a bűncselekmények törvényi fenyegetettsége. Szinte bizonyos, hogy mellékbüntetésként jelentős járművezetéstől eltiltással lehet számolni. Ennek a szabályai szerint maximum 10 évre lehet határozott időre eltiltani valakit, illetve örökre, ha a vezetésre alkalmatlan a bíróság szerint” – tette hozzá az ügyvéd.

A Vezess. hu internetes portálnak nyilatkozó szakember szerint mivel Stohl megpróbált kibújni a felelősség alól, szinte biztos a letöltendő börtönbüntetés.

“A fentiek azonban feltételezések és az ártatlanság vélelme mindenkit megillet”- tette hozzá az ügyvéd.

Ajánlott cikkek:

Mennyit kaphat Stohl András? (Vezess.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik