Közélet

Balla Irma-gyilkosság: 12 év fegyház az áldozat fiának

A debreceni fideszes önkormányzati képviselőt 2007 húsvétján gyilkolták meg lakásában.

Tizenkét év, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte a bíróság első fokon hétfőn S. Sándort, akit édesanyja, Balla Irma volt debreceni fideszes önkormányzati képviselő meggyilkolásával vádolt az ügyészség. A bíróság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt ítélte el S. Sándort, akit 10 évre eltiltott a közügyek gyakorlásától, és kötelezte több mint 10 millió forint perköltség megtérítésére is.

A vádlott védője korábban azt kérte a Hajdú-Bihar Megyei Bíróságtól, hogy bűncselekmény hiányában mentse fel S. Sándort, aki ellen “semmilyen konkrét bizonyítékot” nem tudtak felmutatni.

Magyar György ügyvéd szerint “Mór megismétlődött”: ismét egy ártatlan embert ítéltek el. Így kommentálta a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság elsőfokú ítéletét az ügyvéd. Magyar György és védence felmentésért, s az ismételten elrendelt előzetes letartóztatás megszűntetéséért jelentett be fellebbezést a hétfői ítélethirdetés után, míg az ügyész súlyosbításért fellebbezett.

Balla Irma volt debreceni fideszes önkormányzati képviselőt 2007 húsvétkor gyilkolták meg debreceni lakásában. A gyilkossággal az ügyészség fiát, S. Sándort vádolta meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik