Közélet

A barátai győzködték Stohl-t, hogy ne vezessen!

A belvárosi kávéházban a barátai kérlelték Bucit, hogy ne üljön kormány mögé, mert látták, hogy rengeteget ivott. Ő közölte, így is kiválóan vezet.

Akár örökre is elbúcsúzhat vezetői engedélyétől, aki súlyosan, bűnismétlőként vét a közlekedési szabályok ellen – tájékoztatta Borsot Óberling József, az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályvezetője. – A bíróságnak lehetősége van arra, hogy a renitens szabályszegőt véglegesen eltiltsa a járművezetéstől.

Elképzelhető, hogy akár 5 éves börtönbüntetést kaphat visszaesőként, hiszen évekkel ezelőtt már szintén okozott ittas állapotban közúti balesetet.

Stohl András egyébként a balesetet megelőzően egy társasággal ivott és mulatott egy budapesti belvárosi népszerű művész-találkozóhelyen. Andrásék a Nemzeti Színházban futó, A park című darab pénteki előadása után tértek be a kávézóba, és órákat töltöttek ott italozással.

Stohl annyi alkoholt ivott, hogy többen – köztük a bár egyik tulajdonosa is – figyelmeztették hazaindulása előtt, hogy ne üljön a volán mögé, mert nem lesz jó dolog belőle. Stohl azonban csak legyintett az intő szóra, és azt válaszolta: ő ebben az állapotban is kiválóan vezet. Tévedett, hiszen szombaton hajnali négy körül, a fóti úton a szemközti sávba áthajtva két autóval is karambolozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik