Közélet

Lerepült egy személyautó az M70-es autóútról

Három ember megsérült, amikor a szalagkorlátot átszakítva mintegy öt méter mélybe zuhant egy személyautó az M70-es autóúton vasárnap délután.

Az MTI tudósítója a helyszínen úgy értesült: a szlovén rendszámú gépkocsi a szembejövők sávja melletti korlátnak rohant, majd azon átzuhanva még mintegy 50 méterrel távolabb, felborulva állt meg az út töltésének oldalában.

Két férfi súlyosan megsérült – egyiküket mentőhelikopterrel szállították kórházba -, egy férfi pedig könnyebb sérüléseket szenvedett. Az MTI információja szerint az egyik embert gerinc-, a másikat koponyasérülései miatt szállították kórházba, és az autó vezetője volt a könnyebb sérült.

A szlovén határ felé haladó sofőr elmondása szerint megijedt és lefékezett egy, a szemközti sávban érkező kocsi láttán, mert hirtelen nem tudta, hogy már nem autópályán, hanem kétszer egysávos autóúton halad.

Az M70-es autóút 6-os kilométerkövénél történt baleset miatt félpályás útlezárás mellett helyszíneltek a rendőrök, de a viszonylag gyér forgalom miatt nagyobb torlódás nem alakult ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik