Közélet

Újságíróra támadt az almamelléki iskola igazgatója

A Bors újságírója az iskolát fényképezte, ahol egy pedagógust folyamatosan terrorizált egy 11 éves gyerek.

Fóris Gábor, a Bors tudósítója azt mondta: fotókat készített az iskoláról és Szubotics Miklós iskolaigazgatóról, a baranyai közgyűlés szocialista képviselőjéről annak kapcsán, hogy egy 11 éves diák rendszeresen bántalmazta az intézmény egyik pedagógusát. Az idei országgyűlési választásokon Baranya szigetvári választókörzetében képviselőjelöltként induló igazgató ezt nehezményezve rátámadt, leteperte a földre, elvette fényképezőgépét, majd autóba ült és elhajtott.

Az újságíró hozzátette, hogy követte támadóját, aki a rendőrségre ment, ahol kölcsönösen feljelentették egymást. Fóris Gábor megjegyezte: korábban már bemutatkozott az igazgatónak, így a támadó tudta, ki ő és azt is, milyen ügyben készít képeket lapja számára, igaz, nemtetszését fejezte ki emiatt. Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta, egyelőre kihallgatják az ügy érintettjeit, a rendőrség ezt követően dönt a “további lépésekről”.

Zsobrák Péter korábbi tájékoztatása szerint a tanárnőt a rendőrök kihallgatták. A pedagógus elmondta, hogy a fiú a játszótéren, a tanulószobában, a buszmegállóban és mindenhol, ahol csak összetalálkoztak, minden ok nélkül rátámadt. Lökdöste, pofozta, belerúgott, volt olyan is, hogy az utcán rúgta meg, ez utóbbit a tanuló anyja is látta, mégsem szólt a gyerekére. A tanárnő elmondása szerint többször jelezte már felettesének az esetet, írásos kérelmet is benyújtott, de a támadások azóta sem szűntek meg. A fiút az eljárás során pszichológus fogja megvizsgálni. A rendőrök minden tanút részletesen kihallgatnak, és az eljárásba bevonják a többi érintett hatóságot is, hogy közösen vizsgálják ki az eset körülményeit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik