Közélet

Szakadékba zuhant egy ember Badacsonyban

Szakadékba zuhant egy ember szombaton délután Badacsonyban; a helyszín gyalogosan megközelíthetetlen, a tűzoltók alpintechnikával igyekeznek eljutni a szerencsétlenül járt emberhez.

A tűzoltók a hegy szakadékos területéről vákuumágyon igyekeznek levinni a fiatalembert a mentőautóhoz – mondta Kővári László. A szerencsétlenül járt fiatalnak lábszár- és bordatörése van, illetve belső sérülései is lehetnek.

Az ügyeletes elmondta: kirándulók jelentették szombaton délután, hogy lezuhant valaki a badacsonyi sziklákról. Hosszú időn át mentőhelikopterrel is hiába keresték az akkor még ismeretlen kilétű embert, később azonban ráakadtak. A tűzoltók alpintechnikával tudták csak elérni, illetve felhozni a 25 méter mélységű nyiladékból – mondta Kővári László.

Frissítés:

A sérült ember láb- és bordatöréséről nincs információja a mentőszolgálatnak – tette hozzá.

Kővári László, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a tűzoltók egy 25 méter mélységű nyiladékból alpintechnikával mentették ki a 25-30 év körüli fiatalt, s vákuumágyon vitték a mentősökhöz. Kővári László elsődleges értesülése szerint a férfi lábszár- és bordatörést szenvedett.

Közlése szerint kirándulók jelentették szombaton délután, hogy lezuhant valaki a badacsonyi sziklákról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik