Közélet

Lábon lőttek egy dühöngő férfit Csobajon

Rátámadt a kiérkező rendőrre egy dühöngő férfi Csobajon, ezért a körzeti megbízott célzott lövést adott le, a támadó a lábán sérült meg - tájékoztatta a rendőrség kedden az MTI-t.

Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a rendőrséget kedd délután családi veszekedéshez riasztották. Az elsődleges információk szerint egy idős férfi erőszakosságával, fenyegetésével veszélyeztette családtagjainak testi épségét. A családtagok elmenekültek, és értesítették a rendőrséget.

A helyszínre érkező körzeti megbízottra szintén rátámadt a vasvillával felfegyverkezett 70 éves férfi – ismertette a részleteket a szóvivő.

Hozzátette: a körzeti megbízott “a szolgálati szabályzatot és az arányosságot betartva” először felszólította a támadót, de mivel a szóbeli figyelmeztetés hatástalan maradt, a rendőr gázsprayt használt, ám ez sem hatott. Ezt követően figyelmeztető lövést adott le a körzeti megbízott, de ez sem késztette megállásra az intézkedő rendőrre támadó férfit.

A körzeti megbízott ezután célzott lövést adott le, és a 70 éves férfi a lábán megsérült. Ez fékezte meg, majd a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. Az MTI úgy tudja, hogy a dühöngő férfi ittas volt.

“Az elsődleges parancsnoki vizsgálat megállapította, hogy az intézkedő körzeti megbízott szakszerűen, jogszerűen és arányosan járt el” – ismertette Egyedné Novodonszki Éva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik